Вітаю Вас Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
Архів записів
Меню сайту
Пошук
Календар свят і подій.

Каталог статей

Головна » Статті » Будьте здорові » Харчуємося корисно

Правильний шоколад для малюків

Ну який малюк відмовився б від шоколадної дієти? Навіть у дорослого течуть слинки, коли він собі уявляє, як квадратик тане в роті. Що вже казати про дітей? Ніхто не любить шоколад так сильно і ніхто так не пов'язаний заборонами на улюблений продукт.

Коли ж можна давати малюкові шоколад і як це робити без шкоди для здоров'я?

Шоколад – доволі сильний алерген. Не варто знайомити з ним дітей до двох-трьох років. Звісна річ, не буде нічого страшного, якщо приємну зустріч відкласти і до п'яти.

Але навряд чи це вдасться провернути безболісно для малюка. І, головне, для чого? Адже, крім неймовірного смаку, шоколад має безліч цінних якостей.

Лічимо плюси!

Завдяки високому вмісту вуглеводів шоколад швидко відновлює енергію. При цьому він легко та швидко засвоюється організмом.

Антиоксиданти, що містяться в какао-бобах, зміцнюють імунну та серцево-судинну системи, покращують обмін речовин.

Шоколад – джерело магнію, калію, заліза. Попри те, що ці ласощі багаті на жирні кислоти, утворенню холестерину вони не сприяють.
Шоколад піднімає настрій, а деякі навіть приписують йому знеболювальний ефект!

Найцінніший темний шоколад. Але якщо малюкові більше подобається молочний (а здебільшого так і буває) або білий, що ж, це його вибір! Насамперед важливий не колір, а якість.

Як вибирати шоколад для дитини

До складу натурального чорного шоколаду входять: какао-масло, цукор і терте какао. Допускається лецитин. У молочному шоколаді також є сухе молоко й (або) сухі вершки.

Білий шоколад – також повноцінний продукт, просто в ньому немає тертого какао. Тому шоколад виходить білим – за кольором масла.

Якщо на упаковці, крім перерахованих інгредієнтів, зазначені какао-порошок і додаткові жири, йдеться вже про солодку плитку, а не про справжній шоколад. І вже, звісно, зовсім недоречні консерванти, стабілізатори та інші неприємні добавки.

Вивчаємо зовнішній вигляд шоколаду

У хорошого шоколаду – однорідна, гладка, блискуча поверхня, на зламі – матова. Ламається він із тріском.

Білі плями на шоколаді з холодильнику свідчать, швидше за все, про натуральність продукту – це сліди какао-масла, що піднімається на поверхню.

Пробуємо на смак
У роті шоколад повинен танути. Саме танути, а не тягтися і не застрявати на зубах! Адже головний інгредієнт – какао-масло - тане при температурі 32°С. Якщо його замінити хоч би частково іншим жиром, цього ефекту не буде.

Як і коли пропонувати шоколад дитині

Попри всі плюси шоколаду, давати його дитині треба

розумно.

Шоколад не варто пропонувати дітям перед сном. Він містить теобромін, який збуджує нервову систему.

Не можна їсти шоколад малюкам із проявами алергії, неврозами, серцево-судинними захворюваннями, формами дисметаболічної нефропатії.

І, звісно ж, без фанатизму! Норма для маленьких дітей – не більше 100 грамів шоколаду на тиждень.

 

Категорія: Харчуємося корисно | Додав: Вихователь (02.02.2016)
Переглядів: 596 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Харчуємося корисно [16]
вкусняшка [1]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 14
Гостей: 14
Користувачів: 0
Електронна реєстрація
https://reg.isuo.org http://pedpresa.com Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України Priluki.info

Всі права захищені
ДНЗ №10 © 2017
Конструктор сайтів - uCoz